Máte dotaz? 730 157 795 (Po-Pá 9:00-16h)
2 min. čtení
22. 11. 2019

Aminokyseliny BCAA

Doplňky BCAA se běžně užívají za účelem posílení růstu svalů a zvýšení výkonu cvičení. Mohou také pomáhat při hubnutí a snižovat únavu po cvičení.

A co je to vlastně BCAA?

BCAA jsou aminokyseliny s rozvětveným řetězcem a jsou skupinou tří esenciálních aminokyselin: leucin, isoleucin a valin. Jsou nezbytné, což znamená, že je vaše tělo nemůže produkovat a musí být získány z jídla.

BCAA podporují svaly během tréninku, což může poskytnout výhodu, která je potřeba k posunutí limitů.  Doplnění o BCAA pomáhá chránit zásoby glykogenu - primární palivo, které svaly používají k výrobě energie. To znamená, že tělo má spolehlivý zdroj energie, do kterého se můžete během cvičení zapojit, což vás pomůže udržet v chodu.

Doplňky BCAA lze konzumovat před, během a po cvičení. Syrovátkové bílkovinné nápoje poskytují kompletní spektrum všech tří speciálních aminokyselin. Pro dosažení optimálních výsledků je nejlepší spojit BCAA se zdravou a vyváženou stravou. Pokud potřebujete další dávku leucinu, zařaďte do stravy hnědou rýži a celozrnná jídla. Ořechy, jako jsou mandle a kešu, jsou bohaté na isoleucin, a valin najdete u mléčných výrobků, obilí, hub a arašídů. Živočišné produkty, jako je červené maso, ryby, vejce a kuře - a vegetariánské alternativy, jako je sója - jsou všechny také plné BCAA.

A jaké jsou výhody BCAA?

  1. Růst svalů - BCAA hrají důležitou roli při budování svalů. Pro dosažení nejlepších výsledků však vaše svaly vyžadují všechny esenciální aminokyseliny.
  2. Snížení bolestivosti svalů - Doplnění BCAA může snížit bolestivost svalů.
  3. Snižování únavy při cvičení - BCAA mohou být užitečné při snižování únavy vyvolané cvičením.
  4. Prevence ochabování svalů - užívání doplňků BCAA může zabránit ochabování svalů.
  5. Benefit pro osoby s onemocněním jater - Doplňky BCAA mohou zlepšit zdravotní výsledky lidí s onemocněním jater a zároveň chránit před rakovinou jater.
Přímý zdroj

Jsme velkoobchod a máme 55 tisíc produktů skladem.

Poradíme

Fitness je náš svět a víme o něm vše.

Péče

Jsme rodinná firma a tak se o vás i postaráme.

Kvalita

Od roku 1997 pro vás vybíráme to nejlepší na trhu.