Máte dotaz? 730 157 795 (Po-Pá 9:00-16h)
2 min. čtení
1. 6. 2019

Základní informace o kloubní výživě

Kosti, svaly a klouby drží naše tělo pohromadě a podporují svobodu pohybu. Jsou součástí pohybového aparátu. Chrupavka, která pokrývá kloubní plochy zajišťuje plynulý pohyb. Zdravé klouby, to je především zdravá chrupavka. A o ni se proto musíme starat a dodávat ji kloubní výživu.

Věděli jste, že v lidském těle najdete přes 200 kostí a ty jsou převážně spojeny klouby? Není se pak čemu divit, že 1/3 české populace trpí na bolesti kloubů. A netýká se to jen starších osob. S prevencí bychom měli začít již v mládí a to například vhodnou obuví, správným držením těla a sezením, vyváženou stravou, atd. Bohužel kloubům neprospívají i některé druhy sportůL Klouby mohou bolet z různých příčin a to např. dědičná porucha nebo porucha imunitního systému.     

Chrupavku a tím pádem klouby bychom měli správně vyživovat a to například ve formě doplňků stravy, které obsahují přesně dané množství látek, které se při kloubních nemocích používají. Jsou to hlavně glukosamin, chondroitin, kolagen a MSM.

Glukosamin - je stavební látkou pro tvorbu vazivové tkáně a jeho hlavní funkcí je udržet chrupavku. Glukosamin zmírňuje bolest a  otoky kloubů. Lékaři jej doporučují při osteoartróze.  

Chondroitin – při dlouhodobém užívání pomáhá při léčbě s artrózou kloubů. Chondroitin dodává chrupavce pružnost.

Kolagen – je základní stavební hmotou pojivých tkání a tvoří důležitou bílkovinnou složku šlach a kloubů. Tvoří až 40 % chrupavky. Kolagen se používá k výrobě želatiny, klihu jako materiál pro výrobu chirurgických vláken, na úpravu cévních protéz. Používá se také v plastické chirurgii..

MSM – je organická sloučenina síry, která se nachází v potravinách včetně ovoce, zeleniny, zrnech, mléku a dalších.  Jeho hlavní účinky jsou protizánětlivé. Je doporučován u nemocí kloubů jako např. osteoartróza, revmatoidní artritida, alergie, bolesti svalů a jiné.

Přímý zdroj

Jsme velkoobchod a máme 55 tisíc produktů skladem.

Poradíme

Fitness je náš svět a víme o něm vše.

Péče

Jsme rodinná firma a tak se o vás i postaráme.

Kvalita

Od roku 1997 pro vás vybíráme to nejlepší na trhu.