Máte dotaz? 730 157 795 (Po-Pá 9:00-16h)
2 min. čtení
5. 6. 2019

Základní informace o kreatinu

Kreatin je doplněk číslo jedna pro zlepšení výkonu v posilovně. Kreatin je sloučenina glycinu, methioninu a argininu a je to látka, která se přirozeně nachází ve svalových buňkách. Pomáhá svalům vytvářet energii při těžkém při cvičení s vysokou intenzitou.

Užívání kreatinu je velmi populární hlavně mezi sportovci a kulturisty, aby získali svalovou hmotu, posílili sílu a zlepšili výkonnost cvičení. Dospělý jedinec má 80 až 130 gramů kreatinu v těle. Člověk denně získá přibližně 2 gramy kreatinu ze stravy. Přirozenými zdroji kreatinu jsou maso, ryby a živočišné produkty.

Asi 95% kreatinu vašeho těla je uloženo ve svalech. Dalších 5% se nachází v mozku, ledvinách a játrech.

Kreatin může snížit symptomy a zpomalit postup některých neurologických onemocnění, i když je zapotřebí více výzkumu u lidí.

Doplnění kreatinem může mít za následek významné zvýšení svalové hmoty. To platí jak pro netrénované jednotlivce, tak pro elitní atlety. Kreatin je jedním z nejlepších doplňků pro zlepšení síly a výkonu s vysokou intenzitou cvičení.

Rozeznáváme několik druhů kreatinů to:

  • Kreatin monohydrát– nejstarší, nejčistší a hlavně vědecky zatím nejlepší kreatin. Tento kreatin je krystalicky vázán na molekuly vody. Naleznete ho ve formě prášku nebo tabletách.
  • Kreatin ethyl-ester – tento kreatin nezadržuje vodu má vyšší rozpustnost.
  • Kreatin kre-alkalyn – je to kreatin monohydrát s přidanou jednou sodou, díky které získá zásaditou vlastnost.
Přímý zdroj

Jsme velkoobchod a máme 55 tisíc produktů skladem.

Poradíme

Fitness je náš svět a víme o něm vše.

Péče

Jsme rodinná firma a tak se o vás i postaráme.

Kvalita

Od roku 1997 pro vás vybíráme to nejlepší na trhu.