Máte dotaz? 730 157 795 (Po-Pá 9:00-16h)
2 min. čtení
7. 9. 2019

Výběr proteinů

Co to jsou vlastně proteinové prášky?

Proteinové prášky jsou koncentrované zdroje bílkovin ze živočišných nebo rostlinných potravin, jako jsou mléčné výrobky, vejce, rýže nebo hrášek. Lidé je používají ke zvýšení svalové hmoty, ke zlepšení celkového složení těla a ke splnění jejich bílkovinných potřeb.

Existují tři běžné formy:

Bílkovinné koncentráty: vyrábí se extrakcí bílkovin z celé potravy pomocí tepla a kyseliny nebo enzymů. Ty obvykle dodávají 60–80% bílkovin, zbývajících 20–40% tvoří tuk a sacharidy.

Izolované proteiny: další filtrační proces odstraňuje více tuku a sacharidů a dále koncentruje protein. Prášky na izoláty proteinů obsahují asi 90–95% bílkovin.

Proteinové hydrolyzáty: hydrolyzáty, které jsou produkovány dalším zahříváním kyselinou nebo enzymy, které narušují pouta mezi aminokyselinami, jsou rychle absorbovány tělem a svaly.

7 nejlepších typů proteinového prášku:

  1. Syrovátkový protein - Syrovátkový protein je rychle tráven a poskytuje rychlý nárůst aminokyselin, což může pomoci zvýšit svalovou hmotu a sílu. Může také snížit chuť k jídlu a podporovat odbourávání tuků.
  2. Kaseinový protein - Kasein je mléčný protein s pomalým trávením, který může omezit rozklad svalových bílkovin a podpořit růst svalové hmoty a ztrátu tuku během kalorií.
  3. Vaječný protein - Vaječný bílý protein je vysoce kvalitní a snadno stravitelný. Díky něj se nebudete cítit tak plní jako u ostatních proteinů.
  4. Hrachový protein - Zatímco studie jsou omezené, hrachový protein může podporovat plnost a zvyšovat růst svalů stejně účinně jako proteiny na živočišné bázi.
  5. Konopný protein - Konopný protein má vysoký obsah omega-3s a zdá se, že je snadno stravitelný. Má však nízký obsah esenciálních aminokyselin a to lysinu a leucinu.
  6. Rýžový protein - Časný výzkum bílkovinného prášku z hnědé rýže naznačuje, že může mít příznivé účinky na složení těla. Má však nízký obsah esenciálních aminokyselin lysinu.
  7. Soyový protein - Sójový protein obsahuje vysoké množství prospěšných aminokyselin, což pomáhá při regeneraci a budování svalů.
Přímý zdroj

Jsme velkoobchod a máme 55 tisíc produktů skladem.

Poradíme

Fitness je náš svět a víme o něm vše.

Péče

Jsme rodinná firma a tak se o vás i postaráme.

Kvalita

Od roku 1997 pro vás vybíráme to nejlepší na trhu.